Klubbens mål, visjon og verdier

Les om mål, visjon og verdier i Holmlia Fotball sin sportsplan her: Sportsplan

KLUBBENS historie

Holmlia Sportsklubb (Holmlia SK) ble stiftet den 7.oktober 1982 som et fleridrettslag og med formål å drive idrett organisert i Norges Idrettsforbund og Olympiske og Paralympiske komité. I 2022 har klubben aktive grupper innen fotball, håndball, innebandy, dans og ballett, turn og fekting, mens kampsport og boksing er under oppstart. 

Fotballgruppa ble opprettet samtidig med klubben og har helt siden starten hatt tilbud fra barnefotball til seniornivå på guttesiden. I jentefotballen, det aktiviteten for det aller meste har vært begrenset til aldersbestemte klasser, har det vært en positiv utvikling med mer en dobling av antall aktive spillere fra 2011 til 2021. 

Holmlia SKs A-lag på herresiden, har siden opprykket til 3.divisjon i 2008, gjennom flere restruktureringer av divisjonssystemet, og med unntak at et år i 5.divisjon, spilt i 4.divisjon. Holmlia SK er en breddeklubbb som også har fostret mange talenter som har tatt steget opp på helt øverste nivå. I Aftenpostens 2017-kåring av de 50 beste (mannlige) spillerne som har vokst opp i Oslo kom hele 8 fra Holmlia.

Holmlia SK arrangerer årlig Tine fotballskoler og aktiviteter i skoleferiene i tillegg til treninger og kamper for lagene. I 2021 hadde fotballgruppa nærmere 600 aktive spillere fordelt på 12 jente- og 37 guttelag i seriespillet fra 8 år og oppover.